mistercash kbc belfius ing visa mastercard american express ideal bank
geen producten in winkelmandje
 
  • lemut 23
  • lemut 23
  • lemut 23

Oogst 2016

11 februari 2016: onze wijngaard in winterrust
Onze L23 wijngaard bestaat uit 2 delen: Robotnice (met 1.300 druivenstokken) en Log (met ong. 1.000 stokken).
BODEM: De bodem is momenteel heel vochtig in de Log wijngaard (oude rivierbedding met veel keien). Veel vochtiger dan in de Robotnice wijngaard (vroegere zeebodem die veel organisch materiaal en schelpjes bevat). De wortels sparen hun energie tijdens deze koude en vochtige periode op zodat ze in de lente en zomer alle kracht kunnen geven aan het fruit!
SNOEI: Wijnbouwer Zeljko heeft de wingerds in beide wijngaarden al volgens de Simple Guyot (1 scheut per wijnrank) gesnoeid en geleid langs z'n leidraad. We zagen de eerste knoopjes al ontspruiten die eind maart - begin april zullen schieten en uitgroeien tot een mooie fruitdragende tak.

27 april 2016: De LEMUT23 wijngaard ontwaakt uit z'n winterslaap
Enkele jonge blaadjes zijn gevormd en de kleine uitsteeksels die straks een forse tros druiven zullen vormen ontluiken. Het weer is momenteel koud en er hangt regen in de lucht. Over enkele weken start de bloei!

6 september 2016: druivenranken in topvorm!
Onze druifjes verkeren in goede conditie. We kregen de afgelopen weken droog en zonnig weer en de verwachting is dat dit zo zal blijven tot de pluk. De bladeren aan de onderkant van de stokken werden verwijderd zodat de druiven optimaal genietend van de zon verder suikers kunnen opbouwen. De druiven tonen nu reeds een mooie balans tussen de suikers en de aciditeit.

3 oktober 2016: oogsten!
De LEMUT23 druifjes zijn geplukt. Er werd 3.000 kg mooi rijpe druifjes geplukt goed voor zo'n 1.700 liter LEMUT23 - 2016. De kwaliteit van de most in de tank mogen we goed noemen. We zaten met enkele slechte trosjes maar onze wijnmaker Matjaz gaat ervan uit dat de kwaliteit allicht nog beter zal zijn dan de vorige 3 jaargangen. De tannines waren mooi rijp en het alcoholpotentieel bedraagt 14.5%.