mistercash kbc belfius ing visa mastercard american express ideal bank
geen producten in winkelmandje
 
  • lemut 23
  • lemut 23 label
  • lemut 23

Oogst 2013

Juli en augustus waren zeer warm. Rendementsbeperking door vendange verte werd in verschillende stappen toegepast op het juiste ogenblik om een goeie fenolische rijping te bekomen. Op 3 september hadden de druiven reeds 88 Oechsle (schaal voor suikerconcentratie in de most). Dit zou op dit ogenblik resulteren in een wijn van 12° alcohol.
Er werd uiteindelijk geoogst op 2 oktober bij een optimale rijpheid van 98 Oechsle. De oogst duurde slechts 4 uur en leverde een opbrengst op van 2.500 kg fruit (46 mandjes uit Log en 96 mandjes uit Robotnice) en uiteindelijk 1.700 liter sap.

Proeverij van de vatstalen oogst 2013

Te benieuwd naar onze rijpende wijn, konden we het niet laten om in juli 2014 de rijpende LEMUT23 wijn uit elke van de 7 vaten te proeven.

We kunnen concluderen dat elk vat zijn eigen ontwikkeling heeft gehad tijdens de eerste 6 maanden vatveroudering. Algemeen kunnen we nu al heel tevreden zijn met de wijn in de vaten. Eens alle vaten samen geblend zullen worden in december, zal onze eerste LEMUT23 jaar 2013 een rode wijn zijn van zeer goede kwaliteit in de stijl van een uitstekende Pomerol …

vaten

Nr. 1 Nieuw vat – Krachtige wijn met een stevige kruidigheid, tabak, vanille en eik in de neus. Dikke, mondvullende wijn met een lange minerale afdronk. Vlezig.
Nr. 2 Nieuw vat - Iets muffer van geur. Aroma’s van kersen, tabak, houtkrul en speculoos. Erg diepe smaak met opnieuw een toetsje tabak. Aanwezige aciditeit en zachte tannine. Wijn van hoog niveau. Minder vlezig dan vat 1.
Nr. 3 We ruiken warm rood fruit, abrikoos, vanille, potpourrie en tabak. Kriekjes in de mond met aanwezige aciditeit en droge finale.
Nr. 4 Frisse geur van bloemetjes en jong rood fruit. De tannines worden geaccentueerd door de hoge aciditeit met een erg droge afdronk.
Nr. 5 Heel opvallende aroma’s van rozen en andere bloemetjes in de neus. Daarnaast ceder en abrikozen. Erg sappig in de mond, veel rood fruit met hoge aciditeit en zachte tannines. Een rijpe afdronk die erg lekker smaakt (naar meer).
Nr. 6 De neus doet denken aan vat met wat cederhout, tabak en appelsien. Heel vinnige aanzet door de aciditeit. De wijn is minder vol, vlezig, wat stroef en heeft ook een kortere afdronk dan de overige vaten.
Nr. 7 Neus zoals nieuwe eik met aroma’s van warm rood fruit, kruidnagel en eik. Dit is nu al een erg drinkbare wijn met hoge aciditeit en zachte tannines. Beetje drop in de nasmaak. Lekker!