mistercash kbc belfius visa mastercard ideal bank
geen producten in winkelmandje
 
  • lemut 23
  • lemut 23 label
  • lemut 23

Merlot: Smaken & Geuren

Merlot is de traditionele blendpartner van de Cabernet Sauvignon in de Bordeaux regio. Het is in feite een vrij recente druif die pas in 1784 als één van de betere rassen in de Bordeaux streek vermeld wordt in boeken. De Merlot zou ontstaan zijn door kruising van de Cabernet Franc en de Magdeleine noire de Charentes).

Onder meer de wereldvermaarde Petrus (Pomerol) gaf Merlot zijn uitstekende reputatie!

Met een gemiddelde tot korte vegetatieve cyclus van ca. 110 dagen, rijpt de Merlot vroeg en geeft hij ook op koude terroirs het potentieel om mooi e wijnen te geven.

Door zijn grotere bessen en dunnere schil heeft een Merlot wijn doorgaans minder tannines en meer weelderigheid dan een Cabernet Sauvignon. De Merlot weet soepelheid te koppelen aan kracht en karakter en dat is wat hem zo geliefd maakt bij de wijnconsument!

Typische Merlot-aroma’s

Fruit: zacht en zoet fruit zoals blauwe pruimen, cassis, kers

Vegetaal: hooi, paddestoelen, bosgeuren, kreupelhout

Animaal: humus, leer, truffel

Kruiden: vanille, gedroofde kruiden

Roostergeuren: koffie, houtskool, chocolade.