mistercash kbc belfius visa mastercard ideal bank
geen producten in winkelmandje
 
  • lemut 23
  • lemut 23 label
  • lemut 23

LEMUT 23

"LEMUT 23": A DREAM BECOMES REALITY! EEN EIGEN WIJNGAARD! EEN EIGEN WIJN!

Lemut 23 is een toffe zijsprong van 20 Belgische gepassioneerde wijnliefhebbers met als doel een eigen wijn (Merlot) te maken van topkwaliteit. Om deze droom waar te maken huren we 2 wijngaarden van samen 0,5 ha in de Sloveense Vipava vallei (5 km van Dobravlje & 50 km van het Italiaanse Trieste). Voor dit project gingen we een partnerschap aan met Matjaz Lemut. Matjaz is eigenaar van Tiia Estate, een absolute Sloveense TOPwijnmaker en dé ambassadeur van Sloveense wijn overal in Europa! Het 'Lemut 23' project is een exclusief project gedurende 10 jaar. De '23' in de naam 'Lemut 23' staat dan ook voor het laatste oogstjaar. Er worden jaarlijks slechts 100 à 120 flessen per deelnemer van deze exclusieve wijn gebotteld. Snel zijn is de boodschap!

De eerste jaargang '2013' van onze L23 wijn is nu beschikbaar, zowel in gewone flessen al in magnum. Kijk snel in onze webshop om te bestellen. Nog slechts een 60-tal flessen beschikbaar!

Lemut 23

Het LEMUT 23 project… Veel meer dan “een eigen wijn” maken…

druivelaar

Het biedt ons de mogelijkheid om inzicht te krijgen en mee te werken in elke stap die zal leiden tot onze wijn, zoals b.v. aan:

  • Het werk in de wijngaard (wintersnoei, uitdunnen van het bladerdek voor betere belichting = ‘efeuillage’, wegsnoeien van overmatige druiventrossen = ‘vendange verte’, oogst)
  • De vinificatie & het rijpen of ‘élevage’ van de wijn
  • Het samenstellen van de wijn

Het LEMUT 23 project… gaat om kwaliteit van de uitlopende druivenstok in de winter tot de wijn in het glas…:

  • Rendementsbeperking tot 2.400 flessen
  • Partnerschap met Matjaz Lemut voor de supervisie in de wijngaard en uitvoeren van de vinificatie
  • Nauwkeurige snoei in de lente voor optimale belichting en beluchting
  • Enherbement partiel
  • Vendange verte tot max. 10 trossen per druivenstok
  • Rendementsbeperking bij de oogst
  • Uitgebreide remontages en délestages voor meer extractie van smaak- en kleurcomponenten
  • Rijping op eiken vaten met jaarlijkse vervanging van 1/4de van de vaten
  • Natuurlijke opstart malolactische gisting