mistercash kbc belfius visa mastercard ideal bank
geen producten in winkelmandje
 
  • wijn
  • wijn
  • druiven


Preignes Cuvée Paradis: een nieuwe zomerse rosé

Geplaatst op 02/06/2017 - Door Inge

Het recept voor het paradijs op aarde: mooi weer, lekker eten, gezellig samenzijn met vrienden en een glaasje Cuvée Paradis van Domaine Preignes Le Vieux. Het vakantiegevoel kan je niet sneller overvallen.


MEDAILLESEIZOEN: 67 WIJNEN UIT ONS AANBOD BEKROOND

Geplaatst op 01/06/2017 - Door Inge

De lente is traditioneel het seizoen waarin tal van Concours plaatsvinden met als enkele van de belangrijkste: het Concours Mondial de Bruxelles, International Wine Challenge (IWC) en Decanter World Wine Awards (DWWA). We zijn bijzonder trots met de 67 toegekende medailles aan wijnen uit ons aanbod! In deze blog leggen we tevens uit hoe elk van deze wijncompetites te werk gaan bij de beoordeling van de proefstalen.


COMMUNIE OF LENTEFEEST? RESERVEER NU UW WIJNEN OF GRATIS PARTYSERVICE

Geplaatst op 10/04/2017 - Door Inge

Communie- of Lentefeest in het verschiet? Maak het u gemakkelijk en reserveer onze Gratis Partyservice (glazen, wijnkoelers, partytafels)!

Wijn- en gerechtadvies nodig? Breng uw menu mee en wij selecteren samen met u de bijpassende bubbelswijnen. Ons magazijn is geopend op op zaterdag van 13u tot 16u of andere dagen op afspraak.


Lenteproeverij: de populairste wijnen!

Geplaatst op 29/03/2017 - Door Inge

Bedankt aan alle klanten die ons een bezoekje brachten tijdens onze lenteproeverij! Het is leuk om te zien hoeveel mensen we raken met onze wijnen! Benieuwd naar de populairste wijnen tijdens onze lenteproeverij? Lees dan vooral verder!


3 Autores: nieuwe Portugese Douro van Caves Vidigal in ons aanbod

Geplaatst op 23/03/2017 - Door Inge

3 Autores is een typische Douro-wijn in een trendy toegankelijke stijl met zachte tannines en hip verpakt. Het toffe label toont de mensen achter de wijn: de 2 wijnmakers en de zaakvoerder die genieten van een glaasje 3 Autores.


A Good Year Chardonnay: nieuwe Bulgaarse wijn van Medi Valley Winery

Geplaatst op 18/03/2017 - Door Inge

A Good Year Chardonnay is een Bulgaarse witte wijn met een rijk aroma van pompelmoes, ananas, exotisch fruit, honing, vanille en hout. De ronde aanzet gaat over in een stevige, fruitige middenbouw die evenwichtig verstrengeld is met het hout. Lange afdronk waarin het exotische fruit terugkomt.


Klein Oogst in 2016 zorgt voor beperkte beschikbaarheid van enkele wijnen

Geplaatst op 08/03/2017 - Door Inge

De weergoden waren de wijnoogst 2016 niet gunstig gezind, vooral in Europa, Zuid-Afrika en Zuid Amerika. Terwijl Zuid Amerika (Chili en Argentinië) getroffen werd door uitzonderlijke hoeveelheden regen (El Nino), kampte Zuid-Afrika met extreme hitte en zon. Dit leidde tot kleinere oogsten (tot 20% minder).  Maar tot zover het slechte nieuws. De kwaliteit van de wijn is zeer goed. In Europa spreken haast alle gerenommeerde regio’s van een zeer goed wijnjaar dankzij de lange, mooie nazomer.  Ook voor Zuid Amerika geldt dat wijnboeren die vroeg oogstten heel mooie wijnen konden maken.

De beperkte oogsten zorgen voor kleinere voorraden van enkele wijnen. Snel zijn is dus de boodschap! Check hier de beschikbaarheid:


10 nieuwe wijnen in ons aanbod

Geplaatst op 08/03/2017 - Door Inge

We gingen dit voorjaar gericht op zoek naar enkele aanvullingen in ons gamma. We selecteerden 10 nieuwe wijnen uit verschillende wijnregio's.

ARGENTINIJNSE WIJNEN
Een eerste opdracht bestond erin een kwalitatief sterke witte en rode basiscuvée uit Argentinië te vinden. Daarbij viel onze keuze op een mooi koppel: 


Lenteproeverij Zondag 26 Maart: Check de proeflijst!

Geplaatst op 08/03/2017 - Door Inge
  • 30 Lente- en zomerwijnen...
  • 5 Gins...
  • 3 Tonics...
  • 9 Wijnlanden...
  • 36 Druivenrassen...

... te ontdekken (en proeven) op onze lenteproeverij op ZONDAG 26 MAART! Benieuwd naar de geselecteerde wijnen & Gins? Neem dan snel een kijkje in onze proeflijst!


Valentijn Geschenkt Tip: een Gin of Whisky Tasting Box!

Geplaatst op 02/02/2017 - Door Inge

Mannen en Valentijn… Sterk worden we er allicht nooit in. Omdat de dames het verdienen om eens lekker verwend te worden, helpen we jullie uit de nood met onze mooie Gin Tasting Boxes!

Dames, in ruil verwachten we natuurlijk wel een cadeautje terug. Een Whisky Tasting Box zou ons wel plezieren...